Hemmaliv

Det där med att strukturera dagen gick väl inte fullt så bra som planerat. För en gångs skulle ville lillan långsova sig in på dagen, och ja… då är det ju svårt att inta skeda vidare bakom hennes varmgosiga kropp. Så vi har tagit en lugn dag hemma och i vanlig ordning blev det frukost istället för lunch även denna dag.

Jag plockar och flyttar oplanerat runt på hemmets ting. Kökssoffan hittade ny plats under julen och därmed blev vår ordning något rubbad.

Jaha. Då kan den lampan stå där istället och så får den kudden hamna där. Eller vänta nu. Nä. Det blir bättre om vi har filten där och så får kudden vara där. Och…
Med andra ord inga intelligenta Nobelprisnominerade samtal jag för med mig själv just. Ingen världsfred jag försöker lösa – bara lite internt inredningsgruff inom de fyra väggarna. Typ.

Den blev fin där. Soffan alltså. Om inte för alltid så för ett tag får den stå där. Jag har beställt två av mina fruktigare formtryck i det stora formatet till trappans vägg, bakom glasbetongen. Man kan med andra ord säga att tygtavlan som hängt där i bra många år nu hänger löst.

När kameran väl åker fram får den jobba lite. Det är sannerligen trevligt med dagsljus – den korta stund vi hinner ta del av det. Blundar man till har det hunnit försvinna och mitt arbetsrum, som i vanliga fall är ett av husets mest ljusbadande rum (det ligger i vinkeln intill vår terrass), känns jobbigt mörkt såhär års. Ja, bortsett från den där korta korta stunden av dagen.

Min pippigula arbetslampa gör mig glad, men mer belysning behövs. Jag fann ett rea-tips hos Anna och investerade i en ny julstjärna under mellandagarna. Nu när julens ljus har slockat får stjärnans fot jobba som lampfot till en överbliven skärm istället. Det där med löst hängande, svartvita tygkablar får mitt hjärta att klappa lite hårdare. Vem vet inte det.Och nu – det där kojbyggarlägret som fortsätter varje jullovskväll i lillans säng och som sällan får sin bäddning före klockan middagstid. Och middagstid – det är nu det.

Denna kväll tar vi en promenad och rensar nyårshjärnan lite. Det får bli det första stegen till en ny och strukturerad vardag på allvar det. Imorgon kan vi inte ens långsova. Vi har en ”tid” att passa då. Tack och lov.

Foto: Lina – Kitchenbloom©

Det här inlägget postades i Familjeliv, I köket, Mitt hem. Bokmärk permalänken.

31 svar till Hemmaliv

 1. tinajo skriver:

  Vilka mysiga bilder – ser så ombonat ut! Jag är också leds på mörkret, vill ha LJUS både för fotograferandet och välbefinnandet! :-)

  • Lina skriver:

   Tack du!
   Om du tittar ut just nu så får du lite ljus.
   Och så var det över. Typ.

   Tur man vet att det kommer. :)
   Kram

 2. Anni skriver:

  Va fint ni har det där hemma! För Lillian som älskar färg (jag ser det ju på bilderna) kan jag rekommendera den Trojanska Hästen från LEKA Sweden, ett måste för alla småttingar :)

  GOTT NYTT och lycka till med allt!

  /Anni

  • Lina skriver:

   Den var fin, men jag är rädd att hon skulle trava iväg med den nästa gång vi tjatar på henne om att hon måste städa sitt rum. :)

   Detsamma till dig!

 3. Camillasnyahem skriver:

  Jag tog mig upp! Något senare (över en timme) än planerat, men ändå! :) Jag kände mig så duktig som tog mig till biblioteket så tidigt så döm om min förvåning när de hade ändrat öppettiderna och jag fick sitta i bilen och huttra i en timme innan de öppnade. Haha. :)

  Vilka fina bilder du bjuder på, dagsljus är toppen på alla sätt och vis.

  Ha det fint!

  • Lina skriver:

   Jamen, jag tror att vi får ringa och skälla på bibblan lite. Jag menar – är det tacken det när man har ställt väckare och allt. :)

   Tackkramar till dig från mig!

   Och lycka till med studierna.

 4. Karin skriver:

  Ert hem är så fint. Fina bilder du bjuder på, gillar er soffa mkt.

  • Lina skriver:

   Tack snälla där. Jag älskar soffan, och att jag fick leta länge efter den gör den inte mindre omtyckt… :)

 5. Maja i Malmö skriver:

  älskar den gula lampan =)

  Soffan är underbar den oxå, varifrån kommer filten?
  tyckte det blev fint när soffan hamna bredvvid skänken

  Kramen Lina

  • Lina skriver:

   Lampan har fått en lapp ”till Maja” under sig så att jag vet vart jag ska skicka den när den inte längre får plats hos oss… :)

   Filten är ett rea-fynd från HM home. Köpte den i våras. Riktigt fin faktiskt.

   Krameli-kram.

 6. Carina Bengtsson skriver:

  Nu ser det ut som allt där hemma är väl förberett för att kicka igång vardagen som börjar på allvar på måndag.
  Du har jobbat på bra!. Hade också tänkt att ta tag i det igengrodda hemmet och julens lämningar men det blev inte så då sonen blev kräksjuk och allt blev med ens ännu rörigare.
  Men det brukar ju fort gå över dessa sjukor.Hoppas på det då mannen står på skidor i alperna och jag då som vanligt planerar för någon form av make over.Vi får se vad som händer , om inga större förändringar sker så får jag åtminstone bära ut granen. Sonen har idag mellan kräkningarna piskat på den med en flugsmällare och den arga mamman har förklarat att julgranen går sönder!

  Skönt att ni fick hjärnan rensad , glöm nu inte att ställa klockan!

  Kram från en orensad Carina

  • Lina skriver:

   Nämen är det sant – har det ”lilla kräket” inte lämnat er ännu. Håller tummarna för att den ska göra det snart.

   Flugsmällare? Hur hittade han en sådan! :)
   Man får väl lov att kalla de små liven på kreativa julstädare i alla fall. Här tog lillan tid med ett timglas när vi plockade av glittret. Julkomelissionen hette det visst… :)

   Kram till dig!

 7. Mette (Koselig) skriver:

  Godt kreativt nytt år Lina! Jeg fikk jammen meg en Bamboo Fun til jul av min kjære make. Så nå har jeg timer med både plunder og moro foran meg. Gleder meg til å lære programmet.

  Hei og hopp :)

  • Lina skriver:

   Gott kreativt år till dig med får jag önska. En Bamboo – som du kommer att älska. Ser fram mot resultat senare.

   Kram till dig!

 8. Ensamma mamman skriver:

  Vilket härligt hem ni har! God fortsättning och hoppas att 2011 blir ett härligt år för er! Kram

 9. Jamen ni hinner ju med massor trots långsoveri!
  Idag har jag legat för ankar med feber och huvudvärk…känner mig något piggare ikväll – men jag får se om jobbet får stå tillbaka imorgon också…man vill ju vara pigg till helgen ;)
  Kramen.

  • Lina skriver:

   Nja, massor vet jag inte, men morgonrocken sitter skönt på långt in på dagen och så länge man inte får feber får man vara riktigt glad.
   Hoppas du har kryat på dig nu!

   Kram kram.

 10. Hemma hos oss skriver:

  Jättefin sida och blogg! Ska kika vidare nu =)

 11. Såå fint ni har det! En sådan där soffa önskar jag mig också, men lyckas aldrig knipa någon. Vet inte hur många gånger jag försökt på blocket och så =((( Och den gula lampan är ju absolut lovely, supercool! Vad är det för lampa?! Den påminner lite om den Viggo har i sitt rum, mina föräldrars gamla kökslampa…som ju också heter något som jag har glömt…. Fast den är inte så där speciell! En fråga till, är det billyskåp därbakom lampan? Eller är det någon lyxvariant? Urfint hur som helst!

  Dina hälsningar hos mig är verkligen så himla goa, jag blir ju supersmickrad =)))
  Kraam!

  • Lina skriver:

   Joho du Sofia, jag vet jag. Jag letade en soffa länge jag med. Missade typ tusen stycken. Och denna gick ut för 150 spänn, men när jag ringde var det budgivning och jag kastade in en ordentlig summa för att vara säker. Tack och lov vann jag! Höll nog just på att ge upp min soffdröm där. :) Vet du – det var en bloggläsare (tillika vän) som snappade upp min efterlysning på bloggen och hörde av sig med ett tips. Det kan vara något för dig att testa kanske? :)

   Lampan tror jag inte är någon namnad. Den är ju lite lik ”hinken” i färg, men inte form. Den har ett fint raster undertill, men jag har plockat bort det i jakt på mer arbetsljus just nu.

   Visst är det Billy du ser och jag säger bara det – behöver du snygg förvaring, men vill inte dammtorka – köp en Billy. Snart byter vi rum med lillan och då får Billysarna (vi har 2 bredvid varandra) stå kvar i detta rum, men jag tror banne mig att vi behöver nya till nästa arbetsrum med. De är bara så fina och bra.

   Kram till dig!

 12. Linda skriver:

  Gud vad fint ni verkar ha det hemma :-D ! Älskar att se bilder hemifrån er, blir så inspirerad!

  Jag vill också passa på att tacka för en snabb leverans av en helt fantastiskt fin ABC-illustration :-D ! Super fina färger! Är väldigt nöjd och så även min dotter som blev stolt ägare av tavlan.

  • Lina skriver:

   Å så glad jag blir av din kommentar. Alltid roligt med läsarkommentarer, och dessutom en kundkommentar denna gång i kombo – kul!

   Tack-kram och välkommen åter!

 13. Skönt Hemma skriver:

  Måste bara få säga att du/ni har ett underbart hem och inredningssmak! Älskar även din lampsamling :)

  God fortsättning!
  /Anna

  • Lina skriver:

   Men så roligt att läsa! Ibland hamnar en och annan finlampa från min samling på Tradera, så häll koll här på bloggen längre fram… :)

   Kram

 14. Frida skriver:

  Underbara bilder!

 15. Pingback: Uppdaterat | Kitchenbloom

 16. itsallvintage skriver:

  ååå superfint ni har!! undrar lite om bokhyllorna bakom den gula lampan, är det billys eller var hittar man såna? /Annika

  • Lina skriver:

   Tack! Ja, det är Billy-hyllor vi har där. Enklare och billigare kan det nog inte bli. Glasdörrarna gör det där lyftet som får en att tro att det är mer än ”bara IKEA”. :)